All Garliquered Up

100811 av pushingdaisies

Nu har vitlöksblasten börjat vissna, vi har börjat plocka upp lökar, efter behov, och det är sjukt spännande. Det är svårt att säga nåt om smaken, den är i alla fall inte svag om jag säger så. Däremot är vitlökarna väldigt snygga – kritvita med klart lila marmoreringar i det yttre skalet. Jag läste nånstans – “nånstans”, min vanligaste informationskälla – att vitlökar är fleråriga, och vi kommer att experimentera och lämna en lök i jorden den här hösten.

Hur som helst, vitlök kommer bli standard i vår trädgård. Tänk att ha så mycket att man kan göra sin egen fläta? Sen är det bara att köpa en basker, lära sig franska och börja titta överlägset på alla som säger något till en.

Läs mer om: ,

En kommentar om “All Garliquered Up”

  1. Ulla skriver:

    Ooooo, eller så tar du alla vitlöksflätor du gjort och syr fast dem i en toppluva så får du en anti vampyr – pro rasta – mössa!
    Snart är det jul! Remember me.

Skriv en kommentar