Lökigt tips

101105 av pushingdaisies

Vi för ju en ständig kamp med våra blomsterrabatter, som aldrig liksom verkar lika intressanta att hålla på med som grönsakslanden. Nu läste jag precis om ett stiltips som kanske kan lösa problemet för gott: tulpaner och lupiner ska tydligen vara skitfint ihop. Tulpaner och vallmo också tydligen, men jag fastnade för lupin-kombon.

Tänk, nästan vattentät grönska som tränger undan ogräset och minimalt med jobb, förutom massa gödsel till tulpanerna. På våren börjar dom, som en färgflod, sen fyller lupinerna på. Och om man gör som dom säger i The Garden, och klipper ner några av lupinerna redan innan dom blommat, så kan man förlänga säsongen länge, länge.

Läs mer om: , , ,

2 kommentarer om “Lökigt tips”

  1. Buskis skriver:

    Akta dig! Lupiner är ett vackert ogräs men ett ogräs. De kan ta över.

  2. pushingdaisies skriver:

    Mm, en vän till mig tror på riktigt att lupinerna inom 50-år kommer att ha tagit över hela sverige! Men de är ju så tjuuusiga…

Skriv en kommentar