Ogräs, schmogräs – Gurkört

101119 av pushingdaisies

Gurkört är ju helt klart en frän växt, men ibland, när det tagit 20 minuter att pilla loss en handfull små blå blommor som sen vägrar ligga kvar på mackan, kan jag känna att den är lite… överskattad? Jag vet att alla humlor där ute protesterar nu, och jag skulle aldrig drömma om att göra mig av med gurkörten. Så nu, äntligen, har jag hittat ett recept på gurkörtsblad!

Skörda de allra första bladen som kommer på våren. Riv några övervintrade mangoldblad också (halm runt mangolden gör att vår kommer tillbaka och blommar andra året). Förväll mangolden och fräs vitlök i en panna. Lägg den förvällda mangolden och råa gurkörten i pannan med vitlöken och fräs alltihopa i några minuter till. Klart!

Läs mer om: ,

En kommentar om “Ogräs, schmogräs – Gurkört”

  1. david wanegårdh skriver:

    inspirerande. just gurkört växer som ett förbannat ogräs på min lott. är någon intresserad delar jag av mig.

Skriv en kommentar