Mer eller mindre kärlekskrank?

101129 av pushingdaisies

Vilken rolig artikel om grönsaker med alfakaroten det var i Svenskan imorse. Man sänker tydligen risken att dö i förtid med 39 % om man äter typ pumpa. Och det är inte bara risken att dö i förtid av sjukdomar, utan risken att dö, “i största allmänhet” som sjunker. Alltså, man cyklar inte omkull lika ofta, blir inte påkörd lika ofta, stoppar inte fingrarna i vägguttaget lika ofta. Mycket bra.

I Alfa-Karoten Toppen finns det ett gäng andra grönsaker också, morot, mandarin, tomat, men även koriander. Jag äter ju sjukt mycket koriander. En liten buske om dan typ. Och enligt Svenskan säger Linné att koriander är bra på att “fördriva vägglöss” samt “är goda för okyskhet”.

Det känns som om det blir nån sorts dubbelnegation där, men betyder det att koriander gör en mer okysk, eller mindre okysk?

Hela den här morgonen har känts som att bo i det där Hassan-programmet när någon busringer till en frisersalong och ber om ett schampo “mot mjäll”. Kassörskan rekommenderar ett “för mjäll” och han tjatar vidare om att han vill bli AV med mjällen, och därför måste ha ett MOT mjäll, inte för.

Skriv en kommentar