Återbruk – Amaryllis

101203 av pushingdaisies

Förra årets amaryllisar fick bo på lotten under sommaren, dom verkade trivas men har mystiskt nog gått ner lite i vikt. Nu ska jag för första gången i mitt liv försöka återuppliva dom. Följ den rafflande utvecklingen direkt här på bloggen! (Eh, nä just det, växter är ju inte så rafflande).

I november la jag dom i vinkällaren, insnurrade i tidningspapper, 15° varmt och becksvart. (Ja, jag vet, jag har en vinkällare)

För några dagar sen fick dom komm in i lägenheten igen, och stå i vatten på elementet (försiktig värme på rötterna = bra) över natten. Precis som förra året fick jag aliens-vibbar. Jag får alltid aliens-vibbar av växter med tjocka rötter.

Sen ner i kruka. 1/3 av löken ovan jord, 2 centimeter till kanterna. Vattna igenom alltihopa. Och så tillbaka ovanpå elementet.

Om allt går som det ska kommer blomstängeln om några veckor. Än så länge har de inte rört på sig alls.

Förra årets Alien-vibb. Läskiga va?

Läs mer om:

Skriv en kommentar