Mandel-månad

101228 av pushingdaisies

Hur många gånger är det nu igen man behöver göra saker innan de blir en tradition? Två?

Om det stämmer är en av vår familjs starkaste traditioner – näst efter pints på söndagar samt att resa över hela världen för att se Watain live – att åka ut till Bergianska för att titta på mandelträdet när det blommar. Igår hände det igen.

Jag skulle säga att årets blomning var försiktig, på gränsen till underdriven och väldigt DIY. Vi kanske kom precis i slutet, men blommarna var liksom lite tilltufsade, och inte alls så där överdådiga som dom brukar. Men dom luktade honung och sommarlov, precis som vanligt. Och

precis som vanligt känner man sig helt bastad i hjärnan när man wobblar ur medelhavsvärmen tillbaka ut i snön, helt groggy och stenad på grönska och fotosyntes.

Läs mer om:

Skriv en kommentar