Bivaxljus – Katt-edition

110103 av pushingdaisies

När december var som allra kallast gav sig mannen iväg till Barkaby på lunchen. Maten var knapp, kylan hård och förvirringen hos lokalbefolkningen total. Efter en lång promenad längs en cykelstig hittade han en carport i ett industriområde. Han ringde på. Inget svar. Han gick in. Ensamhet. Stora, UFO-liknande människodräkter hängde längs väggarna. Han hade kommit till Lovö Honungs bi-butik.

En liten man dyker upp, främmande språk talas, en kitten lokaliseras.

Som belöning för mannens polarresa fick jag världens finaste julklapp: en gjutform för bivaxljus formad som en katt.

Om nån vill träffa mig nästa år så kommer jag vara den galna tanten med Don King-hår som säljer minutiöst uppradaded bivaxkatter på Peppar & Pumpa.

OBS! Don’t try this in your favourite pot. Jag har redan totalkvaddat en gryta.

Läs mer om:

4 kommentarer om “Bivaxljus – Katt-edition”

 1. Mia skriver:

  Vilken tur jag hade som hittade hit! Har ingen aning om hur jag kom hit. Du vet galet surfande hit och dit och till slut vet man varken var man började eller kommer att sluta :-) ) Nu har jag varit här en bra stund och nu åker din blogg raka vägen in i rss läsaren för jag vill ha mer. O du det där med att odla enligt månen med råd från en engelsk bok. Det pinglade en klocka nånstans när jag läste det. Sök på antroposofer och biodynamisk odling de sår också efter månen (tror jag) och då är det ju efter svenska förhållanden.

  Ha det bäst!

 2. pushingdaisies skriver:

  Ha, härligt!
  Jag fick faktiskt en mån-odlar-bok i julklapp – stört komplicerat och stört intressant. De skriver en del om antroposoferna i den också, verkar helt klart värt att kolla upp.

 3. MO skriver:

  Hmm låter det konstigt om jag säger att jag gärna bränner en katt? Spara ett ljus till mig, jag köper nästa gång vi ses!

 4. pushingdaisies skriver:

  En katt för bränning klar och redo att överlämnas! Gud vad den här diskussionen känns Wicker Man.
  Och du får det helt gratis om du är min fokusgrupp och berättar hur det brinner.

Skriv en kommentar