Helgens Skörd

110322 av pushingdaisies

Helt tappert följde mannen med mig till Trädgårdshuset i Skarpnäck på frö-räd i helgen. Man måste alltid fira när man köpt frö, och så här firade vi fynden av bland annat sättlök (vit, röd och charlotten) och chilifrö (anaheim, mild och snabb).

Allra mest firade jag trädgårdssyran, från Albertines Have. Men precis när jag stod och pillade nöjt på påsen så dök det upp ett minne från Ölands Örtagård, där damen bakom kassan svarade på min fråga med, “Trädgårdssyra? Nä gud nä, det kan vi inte sälja. Vi försökte, men de sprängde bara krukorna hela tiden”.

Note to self: plantera på avgränsat område…

Läs mer om: ,

2 kommentarer om “Helgens Skörd”

  1. Camilla skriver:

    Haha, blir spännande att höra om du får sprängda krukor.
    Det ska vara sport att odla :)

  2. pushingdaisies skriver:

    Helt klart. Ramslök från frö, endive, kardon. Jag säger bara: bring it!

Skriv en kommentar