Nettle Fret II

110429 av pushingdaisies

Nu är nässlorna uppe! Oh joy!

På tisdag är det nymåne (enligt min månodlingsbok), då är det dags att plocka alla nässlor som ska torkas. Skönt nog behöver man ju inte skörda grejer som ska torkas på morgonen heller. Win-Win för torkade nässlor alltså.

Kolla dessutom in det här mäktiga, javenne typ torkfatet eller nåt, som jag hittade hemma i Edsbyn i vintras.

TORKADE NÄSSLOR GER

Te – ska hjälpa mot hösnuva, om man dricker det dagligen

Hårskölj – för blankt hår

Smak i sopporr – det här är min egen, otestade uppfinning. I vintras tipsade en kompis om att smula torkad svamp i soppor som smaksättning, och det funkade asbra. Nässlor borde ju funka lika bra.

Läs mer om: , ,

4 kommentarer om “Nettle Fret II”

 1. Malin skriver:

  Åh, en tork-olla! Jag lovar, dom heter så på riktigt. Jag fnissar varje gång.

 2. pushingdaisies skriver:

  Ha ha, DET borde stockholmarna börja döpa sina barn till! Skulle bli ett trevligt avbrott från alla Ebbe och Ulla-Stina.

 3. Christina skriver:

  När jag hade min värsta “nässelfeber”, nån gång typ 1976, brukade jag blanda i torra nässlor rågbröd. Vännerna var skeptiska.

 4. pushingdaisies skriver:

  He he, men det är ju entusiasmen och experimentlustan som är det viktiga! (vid nåt tillfälle, när jag inte orkade gå till affären, gjorde jag en soppa på nån grönsak där jag ersatte grädde med vatten, buljong med vinäger och oregano med torkade nässlor. Jag blev tvungen att gå till affären i slutändan ändå, om man säger så…)

Skriv en kommentar