Cover Me

110625 av pushingdaisies

Fantastiskt söt artikel om täckodling i senaste numret av Odlaren. Fobos ordförande Börje har bland annat räknat ut följande:

Med ett snitt på 500 daggmaskar per kvadratmeter (vilket man får om dom trivs och man inte har ihjäl dem med jordfräsen varje vår), som alla ger 1 gram spillning per dag, så borde han helt gratis få 90 kilo PH-neutralt gödsel per kvadratmeter och år.

Han har räknat ut ett årligt mask-bajs-snitt! Jag älskart!

En annan grej som lät som en så sjukt bra idé var att Börje kör mask-kompost i gamla kylskåp. Dom är så välisolerade att dom funkar även på vintern. Jag antar att kylskåpen liksom ligger på rygg, och så när man öppnar kylskåpsdörren, då är maskarna där nere i facken. I mina öron låter det här så snyggt och som taget direkt ur Mad Max att jag blir helt knäsvag. Kaos-odling rulez!

Läs mer om: , ,

2 kommentarer om “Cover Me”

  1. Anna G skriver:

    Jag undrar hur Börje har det med sniglar där bland alla sina täcken… Jag har varit så himla för täckodling ända tills i år när sniglarna dykt upp. Nu älskar jag synen av bar svart jord utan gömställen.

  2. pushingdaisies skriver:

    Två ord: Snigel. Fritt. Vi lyckades typ stoppa invasionen genom att sprida snigelfritt under halmen. Jag har inte asbra koll på om snigelfritt är dåligt för jorden eller andra djur, men jag tänkte forska vidare…

Skriv en kommentar