Ingen tid att chilla

120403 av pushingdaisies

Dags att dra igång den här säsongen med chilisådd nu.
Jag har redan satt Anaheim, repris från förra året, med långa, milda, ljusgröna frukter.
På tips från Agnes har jag satt i äggskal – när det är dags att plantera om krossar man försiktigt skalet och som sen får följa med ner i nästa kruka för att kalka jorden.
Och sen har jag fått sorten Bulgarian Carrot gratis på posten från Sesams systerorganisation i Danmark. Den är hetare, så de frukterna kommer jag stoppa ner i olja som sen går att använda i matlagning, eller som massageolja på onda muskler och kalla fötter (OBS tvätta händerna efter användning – har man glömt det en gång gör man det aldrig igen). Får jag mycket över kommer jag även att dela och torka frukterna på min torkolla, för vintervärme.

Läs mer om: , ,

3 kommentarer om “Ingen tid att chilla”

  1. Tove skriver:

    smart tips, tack. ska prova det.

  2. Maria skriver:

    Det var ju ett grymt tips. Hälsa Agnes. Äggskal – det är ju genialiskt. Är förvisso tveksam att det hinner tillföra så mycket nytta i krukan men om det är för senare utplantering så, jajemensan.

  3. Amanda skriver:

    Åh vilka söta små odlingskrukor, och smart att det ger lite kalk till jorden sen! Det måste jag prova!

Skriv en kommentar