Ett ägg kommer lastat

120504 av pushingdaisies

Det är något oerhört tillfredställande med att odla i ägg. Formen och symboliken liksom.
Har precis dragit igång andra omgången äggskalsodling, och den här gången kom jag ihåg att sticka hål i botten, så att det blir nån sorts dränering.

Läs mer om: , ,

4 kommentarer om “Ett ägg kommer lastat”

 1. Tove skriver:

  Elin hej, du som har koll, jag undrar vilka plantbutiker som är bra i Stockholm och runt här i kring? Jag är fortfarande lite av en planta och går till Weibulls på sveavägen typ …

 2. pushingdaisies skriver:

  Oh vilken bra fråga!
  Jag går faktiskt också till Weibulls – eller växtakuten som jag kallar den – när det är panik och jag liksom bara måste ha tag på något grönt med en gång.
  Jag är den enda i världen som inte är så förtjust i Zeta – jag tycker det är för dyrt och för mycket fokus på blommor. Jag brukar åka till Brunnsvikens trädgård när jag vill götta mig istället, där ligger Slottsträdgården i Ulriksdal som också är fin. Och så åker jag till Trädgårdshuset i skarpnäck om jag vill ha stort, oromantiskt utbud. Ingen av dessa ställen är dock jättebra på att ta in e-plantor, och det står på holländska på typ alla lappar till träd och buskar (= de är inte uppfödda här hemma). En helt underbar liten handelsträdgård finns också i Vitabergsparken, bakom ett rött plank, men med ett väldigt litet utbud.
  Om nån annan har andra tips, fyll gärna på!

 3. Tove skriver:

  wio, bra tips, tack tack!

 4. Viktoria skriver:

  Hejsan :) undrare om du vill berätta mer om attså i ägg skal det har jag aldrig hört förut. / Vickis

Skriv en kommentar