Favorit i repris…

130813 av pushingdaisies

Här är en snigel som äter, och under en längre period har ätit ser det ut som, på ett kirskålsblad.

Läste precis att de som (precis som mannen) inte tycker om att gräva upp kirskål, utan istället bara liksom rycker bort bladen med fradga i mungipan och något vilt i blicken helst ska vänta tills växten har 4-5 utvecklade blad, typ precis innan den blommar. Då har plantan skickat maximalt med kräm upp i bladen, men fotosyntesen har ännu inte hunnit skicka någon energi tillbaka ner i roten. Rycker man bort bladen då utarmas växten över tid.
Jag läste på en annan plats att det krävs ungefär 300 bladryck per planta innan det händer, men ändå…

Läs mer om:

En kommentar om “Favorit i repris…”

  1. Wallinskaya skriver:

    Jaha, det lät ju som en oändlighet…

Skriv en kommentar