VIKTIT MEDDELANDE TILL ALLMÄNHETEN: Jag vill stoppa den i munnen

130827 av pushingdaisies

Eftersom vissa i familjen just nu undviker kolhydrater och jag älskar pasta så bestämde jag mig för att odla den här spännande grejen i år: spagettipumpa.

Enligt hörsägen ska den ha ett trådigt kött som går att koka som spagetti. Men är det nån som har erfarenhet av det här? Än så länge verkar plantorna mest intresserade av att klä in hela lotten i rankor, men det är en hel del pumpor på gång också, och den här bjässen lär vi ju jobba med ett tag…

Läs mer om: ,

6 kommentarer om “VIKTIT MEDDELANDE TILL ALLMÄNHETEN: Jag vill stoppa den i munnen”

  1. Bea skriver:

    Det är den absolut den bästa mat-pumpan som finns. Skär den i en halva, eller mindre om det behövs, och lägg i saltat vatten och koka den i 15-20 minuter så kan man repa ut “köttet” och äta som tillbehör till kött eller vad man nu vill.
    Det finns oxå ett recept på pumpa-plättar i det där recepthäftet som Runåbergs fröer som är jättegott.
    Grattis till skörden!

  2. Bea skriver:

    Jag hittade receptet, ur Runåbergs Squash och Pumpa recept

    500 gr sommarsquash eller vintersquash eller kokt spagettipumpa
    1 gul lök
    1 liten purjolök
    1 dl keso eller lagrad ost (jag tar Wb-ost)
    1 1/2 dl vetemjöl (kan bytas mot graham om man jagar kolhydrater)
    2 ägg
    1/2 – 1 tsk salt
    2 krm grovmalen svartpeppar
    och att strö över:
    1/2 dl finhackad persilja.

    Riv squash och lök, strimla purjon och blanda med resten av ingredienserna. Stek i smör på ganska svag värme tills de är gyllebruna på båda sidorna.
    Strö kryddgrönt över

    Smaklig måltid.

  3. pushingdaisies skriver:

    Men gud vilken lyx, tack!

  4. Marika Renström skriver:

    Älskar spagettipumpor!
    Har odlat dem i 20-25 år. Märkligt att de inte finns att köpa ute i affärerna!
    Har lyckats dåligt med att ta egna fröer, kan de vara sterila?
    Någon som har ett tips?
    Även squashfrö, hur och när tar man dem bäst?
    Tack för härligt pumpaplätts recept!
    Marika

  5. Katja skriver:

    den blir suverän även i ugnen, fint recept i länken, använd grundprincipen för tillagning av pumpan och pynta sedan efter egen smak – http://lillamatderiven.blogspot.se/2011/08/den-efterlangtade-spaghettisquashen.html

    tips: pröva Stripetti från Lindbloms fröer nästa år, den är supergod -http://www.lindbloms.se/gronsaksfro/squash-och-pumpavaxter/vintersquash/vintersquash-stripetti-f1.html

    som svar på fröfrågan: squash/pumpafrö går i princip inte att få “sort-rena” från egen odling, de blir alltid korsbefruktade/pollinerade:(

  6. [...] di härna pumpaplättarna som jag fick tips om från Bea (och i förlängningen av Runåbergs fröer) svalde skörden på [...]

Skriv en kommentar