Justja, det här sjuka har hänt

140321 av pushingdaisies

Säg det inte till nån, men när jag startade den här bloggen – för, vad är det nu, fem år sen? – valde jag i hemlighet namn utifrån hur det skulle låta som titeln på en bok.

Det jag försöker säga är att det inte enbart är det år och ett halvt som det tog att skriva den som jag väntat på just det här tillfället.

Den The Secret Gardener, precis som bloggen, och innehållet är ganska mycket som här också, fast mer strukturerat och i vettiga kapitel som jag inte skrivit på fyllan. Stefan Fält, han som du känner här från bloggen som “mannen”, har gjort formen och Calle Stoltz har tagit bilderna.

Den finns till exempel på den HÄR fina butiken.

14 kommentarer om “Justja, det här sjuka har hänt”

 1. Magdalen Alatalo skriver:

  Härlig bok som jag bara måste ha. Tack för intervjun jag fick göra med dig för Odlingstv! Den finns nu att se på https://www.youtube.com/watch?v=9CAlK8REfYw

  Dela, länka och visa hur mycket du vill :-)

  Hälsningar Magda och Odlingstv

 2. Jisses! Klart att man måste köpa boken när man läser om coola brudar som blir odlingsnördar! Sagt å gjort, nu ligger den på sängbordet å första sidorna är lästa. Det här blir nog bra!! Nu får jag ju naturligtvis följa bloggen också!

  Tjing.

  Och…. Nobelpriset till den som kom på det svarta matta goa “omslaget”. Visar sig boken kass tänker jag ändå hålla i boken för att den e så skön.

 3. pushingdaisies skriver:

  Ha ha, visst är omslaget härligt!? Jag visste inte ens rabarber såg ut som sammet innan vi gjorde det…

 4. Anna skriver:

  Hej bästa Elin!
  Har följt bloggen.
  Var och lyssnade på dig på trädgårdsmässan både lördag och söndag.
  Pratade med din “låtsasstorasyster”.
  Köpte din bok.
  Har läst hela boken på en kväll.
  Känner mig som en stalkare.
  MEN grejen är att jag har tänkt, levt och upplevt härligheten med odling i samma faser som du.
  Känns tryggt! Heja oss;-)

 5. Kenneth skriver:

  En spännande bok att börja läsa.

  En bok jag kan rekommendera är “Vegomyten – Maten, rättvisan och en hållbar framtid.” Skriven av Lierre Keith. Den boken ger en fin och medryckande insyn på hur vårat sätt att leva påverkar jorden och dess framtid.

 6. Iréne skriver:

  Åh vilken trevlig bok Du har skrivit. Jag överdriver inte när jag säger att jag har långt mer än hundratalet trädgårdsböcker på både svenska o engelska, men Din bok var den mest underhållande o mest pedagogiska. Jag har rekommenderat den till flera av mina “trädgårdsvänner” för jag hoppas att boken ska få stor spridning. För Er, som inte är Elin, så ska jag bara tydliggöra att jag inte är aktieägare i det förlag som ger ut boken. Jag känner inte elin. Jag har först funnit hennes blogg nu. Jag rekommenderar boken å det varmaste för det är en attans bra bok skriven för oss som älskar trädgård.

 7. pushingdaisies skriver:

  Men tack tack till både Anna och Iréne!
  Och all ni som inte är Elin, kolla här ovan, viktig info!

 8. Hej Elin!
  Tack för en alldeles underbar bok! Jag har skrivit om den idag:
  http://www.kammebornia.se/guld-varda/

 9. Therese skriver:

  Hej Elin! Fasiken va kul att hitta dej så oväntat!!! Snubblade över dig när jag på bästa jag är snart 35 på pappret men 85 och så där härligt trångsynt och rädd för datorer,grönsaker,vitaminer och annan mumbojumbo i det verkliga livet. Nå efter frenetiskt sökande på något slags nyttigt gräs och en och annan esping som kan bota min magnesium brist plus någon mer vitamin eller mineral (hade lite svårt att ta in vad läkarens dom om de som endast levde på renkött,cigg och cocacola innebar) så tänkte jag finna svaret här men hittade dig! :) Blev som sagt mycket glad!! Kram Therese Svensson.

 10. pushingdaisies skriver:

  Therese! Heeeej!

 11. Klas skriver:

  Tack för en fantastisk bok! Också kul att läsa Queens blogginlägg, för det stämmer nästan på pricken hur jag recenserat boken: http://floravagen8.wordpress.com/2014/05/27/basta-boken-ever/

 12. Anna skriver:

  Hej!
  Vill på Vintervikens Trädgårdsförening vill gärna bjuda in dig till vår Grönsaksvecka som kommer att infalla nu i juli. Din bok verkar så fantastisk. Hör av dig om du skulle vilja komma. Vi bjuder på mat och gemyt i vårt paradis.
  Vänlig hälsning Anna

 13. Nina skriver:

  Denna bok är så snygg och inspirerande! Passar mitt nyvunna intresse för odling perfekt!

 14. Caroline skriver:

  Hej!
  Köpte den häromdagen på Åhlens o älskade den!
  På varje sida läste jag (till min sambos kanske inte lika stora förtjusning) högt o var sådär pirrigt glad man kan bli av vissa böcker, meningar eller ord.

Skriv en kommentar