Plantbytardag 2016: det närmar sig

160525 av pushingdaisies

Alright, det här är ju alltså ett totalt experiment, som grundar sig i två saker:

1. Minns du för två år sen, när EU ville inför förbud mot att sälja, köpa och byta fröer, om man inte först frågade EU om lov? Förbudet skulle gälla alla människor, och alla fröer, för evigt, stjärnstopp. Jag fick sån panik av det att jag fantiserade ihop en hel svart marknad där odlare möttes på rökiga, underjordiska barer för att byta frö och plantor. TACK OCH LOV blev det inget förbud, och den här plantbytardagen är den enda lilla resten som finns kvar av förslaget.

2. Jag sår alltid för mycket av samma sak, och tänker att alla andra gör samma sak. Så om vi ses och byter med varandra så blir våra grönsaksland mer varierade.

MEN jag har liksom ingen aning om hur/om det kommer funka!

Vad som än händer så kommer jag att befinna mig på Spritmuseum nu på söndag, 29 maj. Om du känner för att komma förbi också är det helt fritt fram. Kanske är det kaos. Kanske sitter jag där själv. Spänningen är olidlig.

HÄR finns Facebook-event.

Läs mer om: ,

En kommentar om “Plantbytardag 2016: det närmar sig”

  1. Det va för väl att det där frötramset i EU lades ner. Jag mådde också dåligt då, men jag tänkte att folk ändå skulle skita i det. Det var så dumt att man skämdes när man hörde om det. Ibland är det så att man skäms för att vara människa, i alla fall gör jag det, när jag pratar med djur och växter och tänker på vad människorna ställt till med.
    Roligt att du anordnar plantbytardag. Det borde fler ägna sig åt. Jag hade gärna kommit om det nu inte va så att jag bodde på andra sidan landet. /Carro

Skriv en kommentar